Galerie Sehnsucht roept fotografen op hun beste werk in te zenden rond het thema “DE TIJDMACHINE”. De derde tentoonstelling van Galerie Sehnsucht zal geheel gewijd zijn aan dit thema en te zien zijn in de mooie ruimte aan de Vijverhofstraat vanaf 14 februari tot en met 24 maart 2018.

De tentoonstelling zal bestaan uit een selectie van deze oproep. De deadline voor een inschrijving is 21 januari 2018.

Gastconservator is Jeroen de Wijs. Hij is zelf een toegewijd collodium fotograaf en verbonden aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij werkt aan een project “capturing the present with the past”, waarbij hij met een collodium camera ouderwetse reisfoto’s maakt van de moderne wereld. Hij geeft een presentatie in Galerie Sehnsucht op 19 januari 2018.

Tijd is voor fotografen een belangrijk concept. Een foto is een bevroren moment in de tijd, maar de betekenis ervan verandert met het verstrijken van de tijd, en de foto wordt zelf deel van het verleden. De fotografie is inmiddels tweehonderd jaar oud. In die eeuwen is het uiterlijk van de foto’s veranderd. Onbewust plaatsen we een foto die we zien onmiddellijk in de tijd op basis van zijn kenmerken. Bruin en zwart/wit zijn oud, kleur is nieuw, bijvoorbeeld. Soms hebben we het goed, maar niet altijd.

Kun jij je camera gebruiken als een tijdmachine? Kun je een gevoel van verwarring over tijd meegeven, simpelweg door je beelden te laten zien? Kun je de kijker verrassen door met oude technieken moderne onderwerpen te fotograferen, of juist met moderne technieken een tijdloos beeld weergeven? Kun jij oud en nieuw combineren, en de toekomst vormgeven?

Dat is waar deze expositie over zal gaan: heden, verleden en toekomst.

Je werk kan bestaan uit fotografie in de ruimste zin des woords. Dus ook uit Photoshop werk, fotocollages, of gemaakt met alternatieve druk technieken, zolang het basismateriaal maar fotografisch is vervaardigd (dus geen tekeningen of schilderijen).

De deadline is 21 januari 2018! Zie ook de website van Galerie Sehnsucht.