Galerie Sehnsucht roept fotografen op hun beste werk in te zenden rond het thema ‘Home-land’.

De tweede tentoonstelling van Galerie Sehnsucht zal geheel gewijd zijn aan dit thema en te zien zijn in de mooie ruimte aan de Vijverhofstraat vanaf 13 december 2017 tot en met 27 januari 2018. De tentoonstelling zal bestaan uit een selectie van deze oproep. De deadline voor een inschrijving is 26 november.

Bij het samenstellen van de tentoonstelling wordt het team van Galerie Sehnsucht dit keer bijgestaan door Otto Snoek. Een Rotterdamse fotograaf met internationale reputatie, wiens werk over de hele wereld in musea en galeries is tentoongesteld. Hij is de gastconservator voor ‘Home-land’.

Home-land: je leeft niet in een land. Je leeft in je thuisland. Maar wat is dat? Thuisland….is dat je vaderland? Als dat zo is, wat is dan het karakter van je vaderland, afgezien van de meestal onware clichés? Is je vaderland het land waarin je leeft? Of waarin je geboren bent? Stad, dorp, huis of kamer waarin je leeft? Heeft je thuisland iets te maken met je gemeenschap? Maar hoe zit het dan met andere gemeenschappen in hetzelfde thuisland? Is het een kwestie van taal? Hoe kijk jij tegen jouw thuisland aan? Wat zie je? Bevalt het?

De begrippen ‘natie’, ‘gemeenschap’, ‘regio’ en ‘volk’ zijn heel erg ongrijpbaar en zijn dat altijd geweest. Henri Cartier-Bresson (1908-2004) probeerde met zijn serie ‘Europa’ in beeld te brengen welke culturele verschillen en overeenkomsten in het Europa van zijn tijd leefde. De fotografie van Josef Koudelka daarentegen toont ons de gevoelens en observaties van een banneling. Moderne fotografen als Otto Snoek en Martin Parr tonen ons het gedrag van onze landgenoten, spiegels zonder commentaar, die je wel met een wat ongemakkelijk gevoel achterlaten. Wat ga jij laten zien? Doe Mee!