CURSUS FRIS KIJKEN | FRIS ZIEN

Een totaal andere manier van kijken en een geheel andere manier van fotograferen. Verfrissend.

Met nieuwe ogen jouw dagelijkse wereld opnieuw zien en fotograferen. Heb je behoefte aan écht leren kijken en zien? Of laten jouw foto’s vaak niet zien wat jij zag? Leren hoe je daadwerkelijk kan vastleggen waardoor jij geraakt werd.

In deze cursus ga je leren de momenten te herkennen van de alledaagse wereld om ons heen. Vervolgens blijven we helemaal aanwezig bij deze ervaring van directe waarneming, zonder dat je gedachten het overnemen over hoe je er een mooie foto van kan maken of je het beeld kan veranderen.

Je maakt kennis met open kijken, direct zien en puur fotograferen, voordat je er iets over (be)denkt. In de cursus Fris Kijken | Fris Zien ontleden we met behulp van visuele oefeningen en foto-opdrachten de wereld van vorm in verschillende elementen. Zo komen we dicht bij onze eigen directe ervaring van puur kijken en zien, en leren we onze ervaring van direct zien te vertrouwen.

Wat zie je echt? Hoe fotografeer je precies dit moment en niets anders? Laat de foto echt zien wat jij zag? Zonder dat er te veel óf te weinig op staat? Voor wie? Het is een cursus voor zowel ervaren als beginnende fotografie-liefhebbers.

Wat heb je nodig? Een digitale camera (een compact of spiegelreflex, beide zijn prima geschikt), een laptop is handig maar niet noodzakelijk en nieuwsgierigheid. Basiskennis van je camera is zeker handig, maar heb je dat niet dan kunnen we je snel en eenvoudig de basiskennis van je camera en fotografie bijbrengen.

Voorbeelden van Fris Kijken | Fris Zien zijn te vinden op deze website.

Prijs
De prijs voor de cursus Fris Kijken | Fris Zien is € 95,00 inclusief koffie en thee en de zeer uitgebreide handleiding over deze manier van fotograferen.

Data 2022
(cursusnummer 22.412) woensdagmiddag 6/7 – 20/7 – 3/8 vol 

(cursusnummer 22.413) vrijdagavond 15/7 – 29/7 – 12/8

Middag (13.30 – 15.30 uur)

Avond (19.30 – 21.30 uur)

Deelnemen
Wil je deelnemen aan de cursus Fris Kijken | Fris Zien? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer daarop ook het cursusnummer). Nadat wij het formulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zaterdag betaald parkeren (zone 540, laagste tarief). Na 18.00 uur gratis parkeren.
Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming