Galerie van de cursisten

Cijfers en letters

Cijfers en letters zijn universele tekens, met een goed gedefinieerde en essentiële rol bij de visuele communicatie tussen mensen. Geplaatst buiten hun gebruikelijke tekstuele of getalmatige context kunnen ze een verrassend leven gaan leiden. Zie galerie.

Vlakken en lijnen

Een van de mooiste perspectieven van het Hollandse landschap zie je wanneer je vanaf Schiphol met helder weer opstijgt. De schoonheid die je beleeft is een wijds patroon van gelijkwaardige, naast elkaar geplaatste vlakken en lijnen. Zie galerie.

Rust en stilte

Stilte wordt vaak opgevat als het ontbreken van geluid. Men ervaart een tekort, er is vooral iets niet, geen geluiden, geen sprekende stemmen, geen handelingen…. Doordat alles ‘stilvalt’ wordt men onzeker en voelt men angsten opkomen, angst voor de leegte.

Natuur

Dat de natuur soms voor onverwachte verrassingen zorgt is al bijzonder, maar als het dan ook nog eens lukt om deze mooie momenten vast te leggen…  De cursisten van de Rotterdamse Fotografieschool hebben er oog voor. Zie galerie.

Reflecties

Reflectie fotografie is een kunst, omdat je diep moet graven in je verbeelding, om de verborgen schoonheid te zien. Het is ook een wetenschap, omdat je de juiste hoeken en technieken moet weten, en je moet bekend zijn met je camera om zo tot een perfecte opname te komen.

Zwart wit

In het tijdperk van multimedia, bewegend beeld, oververzadigde kleuren en digitale snelheid, kan je er naar verlangen om goede zwart-wit foto’s te maken. Of het nu de allure van de harde grafische lijnen is, de nostalgie of de eenvoud van de contrasten, mensen blijven zich aangetrokken voelen tot zwart-wit.