WORKSHOP ARCHITECTUURFOTOGRAFIE

Inhoud
Het vastleggen van abstracte vormen en opvallende lijnen is een belangrijk aspect van architectuurfotografie. Daarnaast leer je in deze workshop te experimenteren met andere elementen van architectuurbeleving, bijvoorbeeld de manier waarop gebouwen zich verhouden tot de omgeving waarin ze staan. Je leert in een korte tijd anders te kijken naar architecturale structuren. We besteden veel aandacht aan het opnamestandpunt en de compositie bij architectuurfotografie. Andere begrippen die een centrale rol krijgen in deze workshop zijn vorm, volume, detail, textuur, perspectief, context en beleving. Ook cameratechniek en nabewerking op de computer komen tijdens deze workshop aan bod. Enige basiskennis is natuurlijk meegenomen maar zeker niet verplicht. Ook voor de meer gevorderde fotograaf is deze workshop interessant om te doen.

Gebied
We starten deze workshop bij de ingang van het Nieuwe Luxor theater. Daarna gaan we fotograferen in het gebied rondom de Wilhelminapier. Je krijgt diverse opdrachten op basis van de “Kijken en Doen” methode. Er is meer dan voldoende tijd voor het stellen van vragen.

Benodigdheden
Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen. Een zoomobjectief tot maximaal 300 mm is aan te bevelen. Twijfel je of je camera geschikt is? Stuur ons dan een e-mail

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt gemiddeld 10 deelnemers zodat iedere deelnemer ruime persoonlijke aandacht krijgt.

Prijsstelling
De kosten voor deze workshop bedragen € 45,00 per persoon. Dit is inclusief de zeer uitgebreide hand-out over Architectuurfotografie.

Docent
De workshop architectuurfotografie wordt gegeven door fotograaf André Nijenhuis. Hij heeft jarenlange ervaring in het fotograferen van onder andere architectuur en is een uitstekende docent met enorm veel didactische ervaring. Je gaat ontzettend veel inspiratie opdoen en voldaan naar huis met creatieve architectuurfoto’s.

Data
Deze Architectuurfotografie workshop wordt in 2022 georganiseerd op:

(workshopnummer 22.611) zaterdag  25 juni / 13.00 – 16.00 uur

(workshopnummer 22.612) zaterdag 13 augustus / 13.00 – 16.00 uur

(workshopnummer 22.613) zondag 18 september  / 13.00 – 16.00 uur

Weersomstandigheden
Wij houden de weersvoorspellingen goed in de gaten en kunnen tot 6 uur voor aanvang de workshop annuleren als er regen wordt voorspeld. Wij informeren je hierover per e-mail. In het geval dat wij de workshop moeten annuleren, ontvang je direct alternatieve data waarop deze workshop alsnog wordt georganiseerd.

Cadeau doen
Wil je deze Architectuurfotografie workshop aan iemand cadeau doen? Lees meer …

Deelnemen
Inschrijven voor deze Architectuur fotografie workshop? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer ook het nummer van de workshop). Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot zaterdag betaald parkeren (zone 540, laagste tarief). Na 18.00 uur gratis parkeren.
Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Zie ook de Algemene Voorwaarden

Vragen en Contact: lees meer …

Studiebelasting: lees meer …

Gegevensbescherming