WORKSHOP FOTOGRAFEREN OP HET MAASVLAKTE SLUFTERSTRAND

De Maasvlakte is een groot industriegebied dat door de mens is aangelegd. Dit gebied maakt deel uit van de Rotterdamse haven en is ongeveer 40 km2 groot. Naast indrukwekkende industrie zijn er ook prachtige stranden te vinden.

Inhoud
Loop je weleens op het strand maar ben je bij thuiskomst niet altijd tevreden over de resultaten? Weet je niet goed te benoemen wat je mist en wat anders had gemoeten? Andere belichting? Anders scherpstellen? Andere nabewerking? De beleving op het strand, aan het einde van de dag, is fantastisch. Hoe zorg je er nu voor dat de sfeer en de beelden die je ziet ook zo overkomen op de foto? Tijdens de workshop Fotograferen aan het Strand gaan we aan de slag met alle tips & trics over belichting, compositie, filter en objectief gebruik.

We gaan fotograferen op het Maasvlakte Slufterstrand, een enorm weids en imponerend landschap met mooie structuren en getijden poeltjes. Hoewel de industrie overal aanwezig is merk je hier op het strand niets van.

Een goede belichting is een heel belangrijk onderdeel van een geslaagde foto. De omstandigheden veranderen continue waar we volop gebruik van gaan maken. Het licht bepaalt in hoge mate of je foto wel niet het “whow-effect” krijgt. De workshop organiseren we aan het einde van de dag en bij voorkeur tijdens laagwater.

Omdat de nabewerking een enorme invloed heeft op je foto, organiseren we (uitsluitend voor de deelnemers aan deze workshop) een gratis supplement “Beeldbewerking van je Strandfoto” De datum van deze aanvulling wordt in onderling overleg bepaald (onze locatie aan de Coolhaven).

Benodigdheden
Om deel te kunnen nemen aan deze workshop moet je in het bezit zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen. We maken gebruik van een (zoom)lens met groothoekbereik. Een afstandsbediening, grijsfilter, eventueel een verloopfilter, extra accu, extra SD-card en waterdichte schoenen zijn aanbevolen.

Twijfel je of je camera of objectief geschikt zijn? Stuur ons dan een e-mail.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt maximaal 8-10 deelnemers zodat iedere deelnemer persoonlijke aandacht krijgt.

Prijsstelling
De kosten voor deze workshop bedragen € 55,00 per persoon. Dit is inclusief de zeer uitgebreide hand-out over natuur- en landschapsfotografie.

Docent
De workshop Fotograferen op het Maasvlakte Strand wordt gegeven door fotograaf André Nijenhuis. Hij heeft jarenlange ervaring in het fotograferen op de Maasvlakte en is een uitstekende docent met veel didactische ervaring. Je gaat veel inspiratie opdoen en voldaan naar huis met creatieve foto’s.

Weersomstandigheden
Wij houden de weersvoorspellingen goed in de gaten en kunnen tot 12 uur voor aanvang de workshop annuleren als er regen of storm wordt voorspeld. Wij informeren je hierover per e-mail. In het geval dat wij de workshop moeten annuleren, ontvang je direct alternatieve data waarop deze workshop alsnog wordt georganiseerd.

Locatie workshop
Maasvlakte Slufterstrand.

Verzamelen
We starten op de parkeerplaats van het Slufterstrand.

Data
Een goede belichting is een heel belangrijk onderdeel van een geslaagde foto. De omstandigheden veranderen continue waar we volop gebruik van gaan maken. Het licht bepaalt in hoge mate of je foto wel niet het “whow-effect” krijgt. De workshop organiseren we aan het einde van de dag en bij voorkeur tijdens laagwater.
De workshop wordt in 2023 georganiseerd op:

(workshopnummer 23.645) vrijdag 30/6 (19.00 – 22.00 uur)

(workshopnummer 23.646) zondag 16/7 (19.00 – 22.00 uur) vol

(workshopnummer 23.647) zondag 20/8 (18.00 – 21.00 uur)

Cadeau doen
Wil je de workshop Fotograferen op het Maasvlakte Strand aan iemand cadeau doen? Lees meer …

Deelnemen
Wil je deelnemen aan de workshop “Fotograferen op het Maasvlakte Strand “? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer ook het nummer van de workshop)

Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zondag betaald parkeren (09.00 – 23.00 uur /zone 540, laagste tarief).
Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven/ Coolhaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Zie ook de Algemene Voorwaarden

Vragen en Contact: lees meer …

Studiebelasting: lees meer …

Gegevensbescherming