ZOMERSCHOOL FRIS KIJKEN FOTOGRAFIE

Kijken kan iedereen, maar zien is een vak apart. Is zoiets echt via een cursus aan te leren? “Creativity is something to be uncovered, not something to be wished for”, wij hebben het volste vertrouwen erin dat ook jij foto’s kunt maken met een prachtige eenvoud. Het is echter de eenvoud vangen die vaak veel moeite kost. Fris Kijken Fotografie gaat om het waarderen van dingen om wat ze zijn. Wij vertalen dat naar: verder te gaan dan kijken en om echt waar te nemen.

Wellicht dat je in de eerste instantie gaat denken “past dit wel bij mij, ben ik hier wel of niet klaar voor?” Is Fris Kijken Fotografie de enige ware vorm van fotografie? Dat is natuurlijk overdreven. Voor alles is een tijd en een moment. Je moet geïnteresseerd zijn in conceptuele fotografie. Je moet ruime aandacht hebben voor je omgeving. Je bent je er min of meer van bewust dat het een verrijking zal zijn om de stap van kijken naar zien te maken. Zo zal deze cursus je wellicht op een heel ander manier aan het denken zetten.

Inhoud
In de cursus staan we eerst stil bij wat Fris Kijken Fotografie is. We gaan het werk van oude meesters zien en ontdekken. Vervolgens gaan we er zelf mee aan de slag. Leren zien doe je vooral door te oefenen. Heel veel oefenen! We gaan het verschil maken tussen perceptie en conceptie: tussen waarneming en denkbeelden. Kortom, we gaan je in deze cursus gewoon leren om echt te zien. Er zijn meerdere wegen om hetzelfde te bereiken. Deze cursus vormt een zeer goede en inspirerende weg voor iedere fotograaf die op een andere manier wil leren kijken. Wij zijn nu al benieuwd naar je resultaten!

Prijs
De prijs voor de Zomerschool Fris Kijken Fotografie is €125,00. Daarnaast ontvang je een uitgebreid naslagwerk (als pdf) met de behandelde theorie en tal van praktische tips.

Benodigdheden
Voor deze cursus heb je een digitale spiegelreflex- of systeemcamera nodig. Belangrijk is dat je op de camera het diafragma en de sluitertijd zelf kunt instellen.

Advies
Wanneer je hulp nodig hebt bij het zoeken naar de juiste camera, dan helpen we je met alle plezier verder.
Stuur je vraag naar info@rotterdamse-fotografieschool.nl en je ontvangt binnen enkele dagen een onafhankelijk advies.

Cadeau doen
Wil je de Zomerschool Fris Kijken Fotografie aan iemand cadeau geven? Lees meer …

Fris Kijken | Fris Zien Gallery
Op de website Fris Kijken| Fris Zien staan een aantal voorbeeldfoto’s die door cursisten zijn gemaakt.

Data Zomerschool Fris Kijken Fotografie
(cursusnummer 23.902) dinsdagavond: 11/7 – 25/7 – 8/8 – 22/8 (19.30 – 21.30 uur) vol

Deelnemen
Wil je je inschrijven voor de Zomerschool Fris Kijken Fotografie? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer daarop ook het cursusnummer 23.902). Nadat wij het formulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zondag betaald parkeren (09.00 – 23.00 uur /zone 540, laagste tarief). Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven of Coolhaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming