ZOMERSCHOOL NEW TOPOGRAPHICS FOTOGRAFIE

In 1975 organiseerde William Jenkins, curator in het George Eastman House in Rochester, een tentoonstelling onder de titel New Topographics: Photographs of a Man-Altered Landscape. De expositie bracht werk samen van negen fotografen, de Amerikanen Robert Adams, John Schott, Joe Deal, Frank Gohlke, Lewis Baltz, Henry Wessel Jr., Nicholas Nixon en Stephen Shore, en het Europese fotografenechtpaar Bernd & Hilla Becher. Alle fotografen, met uitzondering van de Bechers, stonden aan het begin van hun fotografische carrière. De tentoonstelling was een keerpunt in de geschiedenis van de fotografie. Nu in 2023 is New Topgraphics fotografie razend populair en zijn er vele fotografen die in deze stijl fotograferen.

Inhoud
De foto’s van de oorspronkelijke fotografen zijn voor ons de inspiratiebron, het uitgangspunt om nieuw werk te maken. We vertalen de foto’s naar het nu waarbij we enerzijds gebruik maken van onze digitale camera en anderzijds de bestanden nabewerken met Lightroom en Silver Efex Pro.

Prijs
De prijs voor de Zomerschool New Topographics Fotografie is €125,00. Je ontvangt een uitgebreid naslagwerk (als pdf) met de behandelde theorie en tal van praktische tips.

Benodigdheden
Voor deze Zomerschool New Topographics Fotografie heb je een digitale spiegelreflex- of systeemcamera nodig. Belangrijk is dat je op de camera het diafragma en de sluitertijd zelf kunt instellen.

Advies
Wanneer je hulp nodig hebt bij het zoeken naar de juiste camera, dan helpen we je met alle plezier verder.
Stuur je vraag naar info@rotterdamse-fotografieschool.nl en je ontvangt binnen enkele dagen een onafhankelijk advies.

Cadeau doen
Wil je de Zomerschool New Topographics Fotografie aan iemand cadeau geven? Lees meer …

Data Zomerschool New Topographics Fotografie
(cursusnummer 23.905) vrijdagavond: 14/7 – 28/7 – 11/8 – 25/8 (19.30 – 21.30 uur) (vol)

Deelnemen
Wil je je inschrijven voor de Zomerschool New Topographics Fotografie? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer daarop ook het cursusnummer 23.905). Nadat wij het formulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zondag betaald parkeren (09.00 – 23.00 uur /zone 540, laagste tarief). Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven of Coolhaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming