ZOMERSCHOOL ICM FOTOGRAFIE

Inhoud
Net als fotografie met lange belichting (Long Exposure / LE) is het idee achter opzettelijke camerabewegingen (Intentional Camera Movement / ICM) om een langzame sluitertijd te gebruiken om daarmee onscherpte in de foto te creëren. Het verschil is dat je bij LE met lange sluitertijden altijd een statief gebruikt zodat een deel van het beeld scherp blijft. Bij ICM verplaats je de camera bewust tijdens de belichting, zodat alles wordt weergegeven als een “waas” met hier en daar min of meer duidelijke elementen.

Omdat deze vorm van fotografie dus een andere benadering vraagt, begint de cursus met theorie. De technische aspecten van ICM fotografie worden op een heldere manier toegelicht en er wordt uitgebreid ingegaan op compositie en anders kijken. Ook het nabewerken en het uiteindelijk printen van een foto worden uitgebreid besproken en toegelicht. In deze korte cursus van vier avonden leer je hoe een ICM-foto wordt gemaakt, welke sluitertijden gebruikt kunnen worden en wanneer je een ND-64 filter gaat gebruiken.

Een van de geweldige dingen aan de ICM-techniek is dat het allemaal draait om hoe je jezelf uitdrukt door fotografie. Je camera is als een penseel. Wees creatief, heb plezier en ga je (landschap) omgeving op een opwindende nieuwe manier bekijken. We gaan in Rotterdam en omgeving fotograferen op verschillende locaties. De locaties bieden veel mogelijkheden om je in deze creatieve manier van fotograferen te bekwamen.

Niveau
De cursus ICM fotografie is bedoeld voor de half- en gevorderde fotograaf. Je moet het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instelling beheersen.

Benodigdheden
Een spiegelreflex- of systeemcamera met een standaard lens en een ND64 filter. Voor de praktijklessen gaan we met de auto naar diverse locaties om te fotograferen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt maximaal 8-10 deelnemers zodat iedere deelnemer maximaal persoonlijke aandacht krijgt.

Prijsstelling
De kosten voor deze korte zomercursus bedragen € 125,00 per persoon. Dit is inclusief de zeer uitgebreide hand-out over ICM fotografie die je voorafgaand aan de cursus als PDF ontvangt.

Data
De ICM fotografie cursus wordt georganiseerd op: (cursusnummer 22.906) donderdagavond 7/7 – 21/7 – 4/8 – 18/8  (19.30 – 21.30 uur).

Cadeau doen
Wil je deze Zomercursus aan iemand cadeau doen? Lees meer …

Deelnemen
Wil je deelnemen aan deze ICM fotografie cursus? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer ook het nummer van de cursus)

Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot zaterdag betaald parkeren (zone 540, laagste tarief). Na 18.00 uur gratis parkeren.

Zie ook de Algemene Voorwaarden

Vragen en Contact: lees meer …

Studiebelasting: lees meer …

Gegevensbescherming

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.