ZOMERSCHOOL LONG EXPOSURE FOTOGRAFIE

Inhoud
Ook in de stad liggen unieke kansen om te fotograferen met lange sluitertijden. Lange sluitertijden wil zeggen fotograferen met sluitertijden vanaf 30 seconden of (veel) langer. Door de sluiter langer open te zetten wordt alles wat beweegt een wazig vlak. Alles wat stilstaat komt haarscherp in beeld en trekt de aandacht. Geen wolken maar vegen in de lucht, en water dat er uitziet alsof het mist is. Foto’s die geen registratie van de werkelijkheid meer zijn, maar eerder een interpretatie ervan. Met lange sluitertijden kan op een heel creatieve manier worden gefotografeerd. Het is een techniek die een nieuwe wereld voor je laat open gaan.

Om zulke foto’s te maken heb je grijsfilters nodig die heel veel licht tegenhouden. Maar met een grijsfilter ben je er niet. Je zult niet alleen je techniek moeten aanpassen, maar vooral zal je ook anders moeten gaan kijken. Meer dan bij gewone fotografie is visualisatie (het je van tevoren een beeld vormen van de foto die je wilt gaan maken) belangrijk.

Omdat deze vorm van fotografie dus een andere benadering vraagt, begint de cursus met theorie. De technische aspecten van lange sluitertijd fotografie worden op een heldere manier toegelicht, en er wordt uitgebreid ingegaan op compositie en anders kijken. Uiteindelijk gaat het immers om het kijken en zien!

In deze korte cursus van vier avonden draait het om het leren werken met grijsfilters. De verschillende sterktes vragen weer andere werkwijzen. Na het leren hoe dat het beste werkt ga je aan de slag. Je gaat leren zien en denken in structuren en contrasten, in zwart wit en in kleur. Het stelt je in staat eenvoudige krachtige composities te maken die in balans zijn.

We gaan in Rotterdam fotograferen op verschillende locaties. De locaties bieden veel mogelijkheden om je in deze creatieve manier van fotograferen te bekwamen.

Niveau
De cursus Long Exposure fotografie is bedoeld voor de half- en gevorderde fotograaf. Je moet het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instelling beheersen.

Benodigdheden
Een spiegelreflex- of systeemcamera, een zeer stabiel statief, een ND64 + ND1000 filter en een afstandsbediening met Bulb-instelling. Ook een stopwatch en een LE-app op je telefoon zijn aan te bevelen.
Tevens een auto. We rijden met de auto naar diverse locaties om te fotograferen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt maximaal 8-10 deelnemers zodat iedere deelnemer maximaal persoonlijke aandacht krijgt.

Prijsstelling
De kosten voor deze korte zomercursus bedragen € 125,00 per persoon. Dit is inclusief de zeer uitgebreide hand-out over long exposure fotografie die je voorafgaand aan de cursus als PDF ontvangt.

Data
De Long Exposure Fotografie cursus wordt georganiseerd op: (cursusnummer 22.905) maandagavond 4/7 – 18/7 – 1/8 – 15/8  (19.30 – 21.30 uur).

Cadeau doen
Wil je deze Zomercursus aan iemand cadeau doen? Lees meer …

Deelnemen
Wil je deelnemen aan deze Long Exposure fotografie cursus? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer ook het nummer van de cursus)

Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot zaterdag betaald parkeren (zone 540, laagste tarief). Na 18.00 uur gratis parkeren.

Zie ook de Algemene Voorwaarden

Vragen en Contact: lees meer …

Studiebelasting: lees meer …

Gegevensbescherming

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.