ZOMERSCHOOL STILLEVEN FOTOGRAFEREN

Inhoud
Een cursus voor beginners en halfgevorderden. Er zijn veel verschillende materialen aanwezig om stillevens te componeren. Van servies tot bloemen, van fruit tot glaswerk. Tijdens de avond wordt er gewisseld zodat er meerdere opstellingen worden gefotografeerd. Het kan zijn dat je al een prachtig idee hebt. In dat geval kun je vooraf al het benodigde materiaal verzamelen en op de cursusavond meenemen. Hoe gebruik je diafragma, sluitertijd en ISO? Wat kan je doen om goed scherp te stellen en de juiste scherptediepte te realiseren? Hoe meet je eigenlijk het licht dat op een onderwerp valt? Waar moet je nu wel of juist niet op letten als je aan het fotograferen bent? Hoe kan je een stilleven niet saai, maar interessant en creatief in beeld brengen? En we gaan nabewerken in Lightroom. Een stilleven in bijvoorbeeld zwartwit kan veel artistieker zijn dan in kleur.

Benodigdheden
Met een spiegelreflex- of systeemcamera, waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen, haal je het meeste uit deze cursus. Twijfel je of je camera geschikt is? Stuur dan een e-mailbericht.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is acht deelnemers. Je werkt in tweetallen met daglichtlampen en een zogenaamde licht tent.

Prijsstelling
De kosten voor deze korte zomercursus bedragen € 195,00 per persoon. Dat is inclusief een Hahnemühle Fine Art Print (30 x 30 cm) van de beste stilleven foto die je tijdens deze cursus gaat maken.

Data 
De Zomerschool Stilleven fotograferen wordt georganiseerd op:

(cursusnummer 22.909) dinsdagmiddag 12/7 – 26/7 – 9/8 – 23/8 (13.00 – 17.00 uur)

Cadeau doen
Wil je deze Zomercursus aan iemand cadeau doen? Lees meer …

Deelnemen
Wil je deelnemen aan de Zomerschool Stilleven fotograferen? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer ook het nummer van de cursus)

Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot zaterdag betaald parkeren (zone 540, laagste tarief). Na 18.00 uur gratis parkeren.
Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Zie ook de Algemene Voorwaarden

Vragen en Contact: lees meer …

Studiebelasting: lees meer …

Gegevensbescherming

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.