ZOMERSCHOOL EXTRA LANGE BELICHTING FOTOGRAFIE (LE)

Extra Lange sluitertijden wil zeggen “fotograferen met sluitertijden vanaf 30 seconden of langer”. Door de sluiter langer open te zetten wordt alles wat beweegt een wazig vlak. Alles wat stilstaat komt haarscherp in beeld en trekt de aandacht. Geen wolken maar vegen in de lucht, en water dat er uit ziet alsof het mist is. Foto’s die geen registratie van de werkelijkheid meer zijn, maar eerder een interpretatie er van. Met lange sluitertijden kan op een heel creatieve manier worden gefotografeerd. Het is een techniek die een nieuwe wereld voor je laat open gaan. Om zulke foto’s te maken heb je grijsfilters nodig die heel veel licht tegenhouden. Maar met een grijsfilter ben je er niet. Je zult niet alleen je techniek moeten aanpassen, maar vooral zal je ook anders moeten gaan kijken. Meer dan bij gewone fotografie is visualisatie (het je van te voren een beeld vormen van de foto die je wilt gaan maken) belangrijk.

Inhoud
Omdat deze vorm van fotografie een andere benadering vraagt, begint de Zomerschool Extra Lange Belichting Fotografie met theorie. De technische aspecten van lange sluitertijd fotografie worden op een heldere manier toegelicht en er wordt uitgebreid ingegaan op compositie en anders kijken. Uiteindelijk gaat het immers om het kijken en zien! In deze cursus draait het om het leren werken met ND-grijsfilters. Na het leren hoe dat het beste werkt, gaan we praktisch aan de slag. Je gaat leren zien en denken in structuren en contrasten, in zwartwit en in kleur. Het stelt je in staat eenvoudige krachtige composities te maken die in balans zijn. We gaan fotograferen op verschillende locaties. De locaties bieden je veel mogelijkheden om je in deze creatieve manier van fotograferen te bekwamen.

Niveau
De Zomerschool Extra Lange Belichting Fotografie is bedoeld voor de half- en gevorderde fotograaf. Je moet het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instelling beheersen.

Prijs
De prijs voor de Zomerschool Extra Lange Belichting Fotografie is €145,00. Je ontvangt een uitgebreid naslagwerk (als pdf) met de behandelde theorie en tal van praktische tips.

Benodigdheden
Voor deze cursus heb je een digitale spiegelreflex- of systeemcamera nodig. Belangrijk is dat je op de camera het diafragma en de sluitertijd zelf kunt instellen. Tevens een goed en stevig statief. Ook de ND64 en ND1000 filters zijn nodig voor Extra Lange Belichting Fotografie. Een afstandsbediening is onontbeerlijk.

Advies
Wanneer je hulp nodig hebt bij het zoeken naar de juiste camera en/of statief, dan helpen we je met alle plezier verder. Stuur je vraag naar info@rotterdamse-fotografieschool.nl en je ontvangt binnen enkele dagen een onafhankelijk advies.

Cadeau doen
Wil je de Zomerschool Extra Lange Belichting Fotografie aan iemand cadeau geven? Lees meer …

Gallery
Zie hier voorbeelden van Extra Lange Belichting Fotografie. Foto’s gemaakt door onze cursisten. Naar de website…

Data Zomerschool Extra Lange Belichting Fotografie
(cursusnummer 24.906) donderdagmiddag: 25/7 – 8/8 – 15/8 – 29/8 (13.30 – 16.00 uur)

Deelnemen
Wil je je inschrijven voor de Zomerschool Long Exposure Fotografie? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer daarop ook het cursusnummer 24.906). Nadat wij het formulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zondag betaald parkeren (09.00 – 23.00 uur /zone 540, laagste tarief). Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven of Coolhaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming