INTRODUCTIE WORKSHOP

Je hebt een fototoestel (of bent van plan er één te kopen) en wilt graag weten wat er nog meer mogelijk is behalve de automatische instellingen? Je hebt een tijd geleden een cursus gedaan of een workshop gevolgd maar inmiddels ben je het allemaal weer kwijt. Hoe ging het ook alweer?

Inhoud
Tijdens deze Introductie workshop ga je in een korte tijd de belangrijkste mogelijkheden van je camera (her)ontdekken waardoor het fotograferen echt een leuke vrijetijdsbesteding wordt. Wat is ISO? Waar gebruik ik eigenlijk het diafragma voor? Wat is de zin en onzin van de sluitertijd? Wat is JPEG en wat is RAW? Wat is het verschil tussen de diverse objectieven? Hoe krijg je nu juist de achterkant van het onderwerp dat je fotografeert in de foto onscherp? Is beeldbewerken echt nodig en met welk programma kan dat? Waarom zijn mijn foto’s vaak onscherp? Als ik een foto wil maken doet mijn camera het niet, hoe komt dat? Het wordt allemaal op een eenvoudige en heldere manier uitgelegd. Een hand-out met handige tips en de theorie die tijdens de workshop wordt behandeld, is inbegrepen.

Benodigdheden
Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen. Twijfel je of je camera geschikt is? Stuur ons dan een e-mail.

Welke camera?
Je bent van plan om een fototoestel te kopen maar je hebt geen idee welke? Ook dan is deze introductie workshop uitstekend om aan deel te nemen. Je krijgt onafhankelijk advies wat voor jou de beste camera met het beste objectief is om te kopen. Tijdens de workshop kan je van ons een spiegelreflex of systeemcamera gebruiken.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt gemiddeld 8-10 deelnemers zodat iedere deelnemer maximaal persoonlijke aandacht krijgt.

Prijsstelling
De kosten voor deze workshop bedragen € 55,00 per persoon. Dit is inclusief de zeer uitgebreide hand-out. Uiteraard zijn de koffie en thee inbegrepen.

Docent
De Introductie workshop wordt gegeven door fotograaf André Nijenhuis. Hij heeft jarenlange ervaring in het fotograferen van vele onderwerpen en is een uitstekende docent met enorm veel ervaring.

Deze Introductieworkshop wordt georganiseerd op:

(workshopnummer 24.603): zondag 29 september 2024

Cursustijden: 13.00 – 16.00 uur

Cadeau doen
Wil je deze Introductie workshop aan iemand cadeau doen? Lees meer …

Deelnemen
Inschrijven voor deze Introductie workshop? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer ook het nummer van de workshop)

Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot zondag betaald parkeren (zone 540). Onze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zie Google Maps

Zie ook de Algemene Voorwaarden

Vragen en Contact: lees meer …

Studiebelasting: lees meer …

Gegevensbescherming