INTRODUCTIE WORKSHOP

Je hebt een fototoestel (of bent van plan een camera te kopen) en wilt graag weten wat er nog meer mogelijk is behalve de automatische instellingen? Je hebt een tijd geleden een cursus gedaan of een workshop gevolgd maar inmiddels ben je het allemaal weer kwijt. Hoe ging het ook alweer?

Inhoud
Tijdens deze workshop ga je in een korte tijd de belangrijkste mogelijkheden van je camera (her)ontdekken waardoor het fotograferen echt een leuke vrijetijdsbesteding wordt. Naast het bestuderen en leren bedienen van je camera ga je ook praktisch aan de slag. Welke resoluties en bestandsformaten moet je gebruiken bij de digitale camera? Wat is het verschil tussen de diverse objectieven? Hoe krijg je nu juist de achterkant van het onderwerp dat je fotografeert in de foto onscherp? Je leert hoe je een goed belichte foto kunt maken. Is beeldbewerken echt nodig en met welk programma kan dat? Waarom zijn mijn foto’s vaak onscherp? Als ik een foto wil maken doet mijn camera het niet, hoe komt dat? Het wordt allemaal op een eenvoudige en heldere manier uitgelegd. Een hand-out met handige tips en de theorie die tijdens de workshop wordt behandeld, is inbegrepen.

Benodigdheden
Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen. Twijfel je of je camera geschikt is? Stuur ons dan een e-mail.

Welke camera?
Je bent van plan om een fototoestel te kopen maar je hebt geen idee welke? Ook dan is deze introductie workshop uitstekend om aan deel te nemen. Je krijgt onafhankelijk advies wat voor jou de beste camera met het beste objectief is om te kopen. Tijdens de workshop kan je van ons een spiegelreflex of systeemcamera gebruiken.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt maximaal 6 – 8 deelnemers zodat iedere deelnemer maximaal persoonlijke aandacht krijgt.

Nabespreking resultaten
De workshop is inclusief het één-op-één nabespreken van de foto’s die je na deze workshop gaat maken.

Prijsstelling
De kosten voor deze Introductieworkshop bedragen € 75,00 per persoon (inclusief hand-out). Zie ook het “Workshop voor Twee Voordeel

Locatie
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven), zie ook Google Maps

Data 2021
Deze Introductieworkshop wordt georganiseerd op:

(workshopnummer 21.606):  zondagmiddag 31 oktober 2021

(workshopnummer 21.607):  zondagmiddag 28 november 2021

Cursustijden middag: 13.00 – 16.00 uur

Cadeau doen
Wil je deze Introductieworkshop aan iemand cadeau doen? Lees meer …

Deelnemen
Inschrijven voor deze Introductie workshop? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer ook het nummer van de workshop)

Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging voor je deelname.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot zaterdag betaald parkeren (zone 540, laagste tarief). Na 18.00 uur gratis parkeren. Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Zie ook de Algemene Voorwaarden

Vragen en Contact: lees meer …

Studiebelasting: lees meer …

Gegevensbescherming