ZOMERSCHOOL BEWUST BEWOGEN FOTOGRAFIE (ICM)

Veel fotografische situaties zijn gebaseerd om je camera tijdens het fotograferen zo rustig als mogelijk stil te houden om daarmee haarscherpe beelden te creëren. Je hebt flink geoefend om een vaste hand te ontwikkelen, je maakt gebruik van een afstandsbediening of beeldstabilisatie om het risico van camerabewegingen te verminderen. Maar is het altijd stil houden van je camera de enige manier om een interessante foto te maken? Is het geen tijd om andere creatieve vormen van fotografie te ontdekken?

Inhoud
Opzettelijke camerabeweging is een fotografische techniek waarbij de camera wordt bewogen terwijl de foto wordt gemaakt. De beweging van de camera volgt de “hoofdlijnen” in je onderwerp. Bijvoorbeeld de horizon. Het verplaatsen van je camera tijdens de belichting geeft je veel mogelijkheden om daarmee creatieve beelden te creëren. In het bijzonder kan de camera beweging worden gebruikt om op een geheel andere manier een landschapsfoto te maken. Het zal de scherpe details (lijnen, vormen en kleuren) in een landschap verminderen en daarmee krijg je een geheel andere landschapsfoto. Een scène die je normaal gesproken te rommelig vindt, kan tot leven komen tot een interessante en abstracte foto. Je gaat leren en ontdekken hoe je de beweging moet maken in combinatie met de juiste sluitertijd. Op de laatste middag gaan we ontdekken hoe we de foto’s kunnen nabewerken met Lightroom en Silver Efex. 

Prijs
De prijs voor de Zomerschool Bewust Bewogen Fotografie is €145,00. Daarnaast ontvang je een uitgebreid naslagwerk (als pdf) met de behandelde theorie en tal van praktische tips.

Benodigdheden
Voor deze cursus heb je een digitale spiegelreflex- of systeemcamera nodig. Belangrijk is dat je op de camera het diafragma en de sluitertijd zelf kunt instellen. Ook is een zes-stops grijsfilter (ND64) nodig om de Bewust Bewogen foto’s te maken.

Advies
Wanneer je hulp nodig hebt bij het zoeken naar de juiste camera, dan helpen we je met alle plezier verder.
Stuur je vraag naar info@rotterdamse-fotografieschool.nl en je ontvangt binnen enkele dagen een onafhankelijk advies.

Cadeau doen
Wil je deze Zomerschool Bewust Bewogen Fotografie aan iemand cadeau geven? Lees meer …

Data Zomerschool Bewust Bewogen Fotografie
(cursusnummer 24.905) woensdagmiddag: 24/7 – 7/8 – 14/8 – 28/8 (13.30 – 16.00 uur)

Deelnemen
Wil je je inschrijven voor de Zomerschool Bewust Bewogen Fotografie? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer daarop ook het cursusnummer 24.905). Nadat wij het formulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zondag betaald parkeren (09.00 – 23.00 uur /zone 540, laagste tarief). Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven of Coolhaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming