MASTERCLASS met JOEP HIJWEGEN

Masterclass. De raadselachtige straatbeelden van Joep Hijwegen
Joep Hijwegen is sinds 2018 actief als fotograaf. Hij fotografeert dromerige foto’s op straat. De mensen zijn vaak onherkenbaar en op afstand gefotografeerd, alsof zij in een andere wereld verkeren. Wat intrigeert is de aanwezigheid en tegelijk afwezigheid van mensen. Joep is in 2016 begonnen met fotograferen. Hij realiseerde zich dat het leven een soort film was. Hij had geen controle, geen interactie. Tijdens zijn wandelingen fotografeerde hij met een Polaroid camera. Eerst alleen bomen en gebouwen. Daarna ook mensen. Omdat hij bang was problemen te krijgen (mensen vinden het niet altijd leuk om gefotografeerd te worden), fotografeerde hij een beetje verstopt. Tussen de fotograaf en de ander zit een ruit, een zekere afstand. Na verloop van tijd begon Joep deze manier van fotograferen meer en meer te waarderen. De afstand en tegelijk de intense connectie spreken hem aan. Zijn fotografie groeide van momenten bewaren naar het creëren daarvan. Zijn gedrevenheid ligt in het scheppen van betekenis en schoonheid.
Zijn foto’s zijn verkrijgbaar bij Kahmann Gallery.

Doel
Tijdens deze Masterclass zal Joep zich richten op creativiteit, visie, compositie en techniek (niet op de basis of functioneren van een camera). Je gaat leren Fine Art Street Photography te maken in de stijl van Joep Hijwegen.

Studiebelasting
Reken naast de bijeenkomsten op een aantal uren per week om heel veel foto’s te maken en een selectie daarvan te bewerken. Deze selectie presenteer je tijdens de tweede en derde bijeenkomst.

Toelating
Je kent je camera, je fotografeert in de M-stand en de belichtingsdriehoek is bekend.

Aantal deelnemers
Maximaal 12 deelnemers kunnen aan deze Masterclass deelnemen.

Prijs
De investering die je moet doen voor deze Masterclass is € 225,00

Periode
2024 (cursusnummer 24.376) zondagmiddag 22/9 – 20/10 – 17/11

Tijden: 13.30 – 16.00 uur

Deelnemen
Wil je deelnemen aan deze Masterclass in 2024? Gebruik aub dit formulier.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zondag betaald parkeren (09.00 – 23.00 uur /zone 540, laagste tarief). Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven of Coolhaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming