ZOMERSCHOOL CREATIEF OP STRAAT FOTOGRAFIE

Veel fotografen zien straatfotografie als een brede vorm van fotografie waar weinig regels gelden. Er bestaat dan ook geen eenduidige definitie. Als we een definitie moeten geven: Straatfotografie is het vastleggen van spontane, alledaagse gebeurtenissen in de openbare ruimte. Is een foto van een straat, straatfotografie? Met andere woorden moeten er altijd mensen in voor komen? De mens hoeft zeer zeker niet altijd het hoofdonderwerp te zijn. Wel moeten er in de foto elementen aanwezig zijn die verwijzen naar de mens en de gebeurtenis die plaatsvindt of heeft plaatsgevonden.

Inhoud
Tijdens de Zomerschool Creatief op Straat ga je leren hoe je anders dan anders straatfoto’s kunt maken zonder dat je de mensen op straat lastig moet vallen. Je leert hoe je gelaagde sfeerbeelden maakt en hoe je deze kunt nabewerken met Lightroom. Foto’s waar telkens nieuwe elementen in te ontdekken zijn. We gaan praktisch aan de slag en je gaat zelf opdrachten fotograferen die we op de laatste middag gaan bespreken.

Prijs
De prijs voor de Zomerschool Creatief op Straat is €145,00. Je ontvangt een naslagwerk (als pdf) met de behandelde theorie en vele praktisch tips.

Benodigdheden
Voor deze cursus heb je een digitale spiegelreflex- of systeemcamera nodig. Belangrijk is dat je op de camera het diafragma en de sluitertijd zelf kunt instellen.

Advies
Wanneer je hulp nodig hebt bij het zoeken naar de juiste camera, dan helpen we je met alle plezier verder. Stuur je vraag naar info@rotterdamse-fotografieschool.nl en je ontvangt binnen enkele dagen een onafhankelijk advies.

Cadeau doen
Wil je deze Zomerschool Creatief op Straat aan iemand cadeau geven? Lees meer …

Data Zomerschool Creatief op Straat
(cursusnummer 24.904) dinsdagmiddag: 23/7 – 6/8 – 13/8 – 27/8 (13.30 – 16.00 uur)

Deelnemen
Wil je je inschrijven voor de Zomerschool Creatief op Straat? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer daarop ook het cursusnummer 24.904). Nadat wij het formulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zondag betaald parkeren (09.00 – 23.00 uur /zone 540).
Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven of Coolhaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming